Sports

BikeTrial & MonoTrial

BikeTrial is waarschijnlijk de meest technische en spectaculaire sport die je met een fiets kan beoefenen. Trial-atleten tonen hun ongelofelijke behendigheid op de fiets door allerlei obstakels te overwinnen, zowel natuurlijke  (rotsen, boomstronken,…) als kunstmatige (gebouwen, stellingen,…).  Gigantische sprongen en schijnbaar onmogelijke tricks lijken een koud kunstje voor hen. Eén belangrijke regel: geen voetjes aan de grond!
Vergelijkbaar met BikeTrial is MonoTrial:
Een zeldzaamheid in België maar daarom net zo knap: trial op een éénwieler!

biketrial
bmx

Freestyle BMX

Iedereen kent ze nog wel, de BMX-rage uit de jaren ’80. Ondertussen is deze rage uitgegroeid tot een volwaardige discipline die techniek, creativiteit en een ‘insane-attitude’ combineert tot de meest maffe stunts! Stunts uitvoeren door te “grinden” (de fiets balanceren op een buis of een rand van een obstakel) of te springen over een funbox en andere obstakels zoals jumpramps (schans), miniramps, banks en Quarter pipes. Onze INSANE BMXers vermaken het publiek door ingewikkelde tricks met een hoog spektakelgehalte!

Skate

Skateboarding is waarschijnlijk de meest gekende discipline: Met behulp van een skateboard en eigen fysieke krachten proberen de atleten de indrukwekkendste stunts uit te voeren, dus sensatie verzekerd!

skate
parkour

Parkour / Freerunning

Bij freerunning & parkour komt het er op aan om zo snel en vloeiend mogelijk een traject af te leggen met alleen je lichaam en de obstakels zelf als hulpmiddelen. Wie deze atleten bezig ziet moet meestal meerdere malen naar adem happen: metershoge sprongen, salto’s, geavanceerde klimtechnieken en ogenschijnlijk onmogelijke lichaamsbewegingen. Auto’s, bomen, gebouwen, muren, daken,… het zijn allemaal hindernissen die deel kunnen uitmaken van dit parcour. Parkour werd oorspronkelijk ontwikkeld als een millitaire trainingstechniek en werd vanaf de late jaren ’90 steeds populairder door de vele films en reportages die erover gemaakt werden.

FMX

Freestyle motocross (ook bekend als FMX ) is een variatie op de sport van motorcross , waarin motorrijders proberen te imponeren met sprongen en stunts .  Een jury bepaald wie de meeste punten krijgt voor bepaalde tricks.Het is 1 van de meest spectaculaire extreme sporten, gezien de omvang en de grootte. Zo springen ze met een motor maar liefst 23 meter ver En 8 meter hoog  en voeren ze terwijl allerhande tricks uit.

fmx
slackline

Slackline

Slacklinen is een trendsport waarbij je op een strak gespannen band probeert te balanceren. De band is dynamisch en reageert op je beweging. Het is hierom mogelijkheden om verschillende trucs op te doen. . Het balanceren op een slackline vraagt om concentratie, coördinatie en balans.
Slacklinen is een sport die leuk is om te beoefenen ter ontspanning maar ook geschikt is om mee te trainen voor sporten zoals klimmen, skiën, snowboarden, turnen en surfen. De sport wordt toegepast bij fysiotherapie om te herstellen na een blessure en voor fitness training. Het is ook een goede oefening bij het vinden van innerlijke balans en rust.

Step

More info soon!

step
dance

Dance

Just Dance!

Streetsoccer

More info soon!

streetsoocer